Tuff höst/vinter

Denna höst/vinters bekymmer önskar jag ingen. Det har varit tufft.

Jag har bytt jobb. Detta har i sig varit spännade men tufft. Barnen har mycket längre dagar = är tröttare = det är synd om dem. Önska med hela mamma-hjärtat att jag kunde fixa det.
På jobbet har det varit mycket tufft. Då min avdelning har hand om de sjukaste gravida kvinnorna samt efter förlossningen så händer det en hel del. De blivande mammorna har inte bara varit sjuka, de har varit mycket sjuka. Tyvärr har en del av de nyfödda varit så sjuka, för tidigt födda eller haft medfödda missbildningar att det inte gått att rädda dem. Efter förlossningen kan det även hända en hel del, en mamma tex förlorade nästan 15 liter blod. Tack och lov har man sett det friska i förlossningvården innan. Dessa kvinnor vi vårdar är få! Men det är inte bara negativa saker som händer. Lite positiva saker har man även fått se.

Min store son har bytt barnomsorg. Det har i och för sig blivit bra. Men de har haft strul med att en del pedagoer slutat/ska sluta så det är endast en person kvar. Store sonen har även varit föremål för en utredning, diagnos ADHD. Det har varit många besök på många olika ställen och därmed uttröttande för alla inblandade parter (läs: vår familj). Nu ska vi bara lära oss leva med diagnosen, vår vardag är ganska anpassad och fungerar. Det känns som vanligt tack och lov. Är bara rädd att det innebär en stämpel som sonen ska behöva leva med vilket i sig kan bli ett problem.

Husföräljning? Vi drömde, köpte tomt och planerade. Sen kom det en kris och huspriserna rasade. Vårt hus gick från attraktivt till svårtsålt trots raserat pris. Vi hade visning, budgivning som en person vann och sen hoppade av, den anda personen prutade på priset. Hade ett antal privata visningar. Sålde till ett trevligt par. Allt var tip-top. De gjorde en besiktning och hoppade av. Nattsvart! Vi började om. Ny visning, med stort intresse. Budgivning och slutligen en person kvar. Priset blev 50 tusen mindre än förra gången. Så nu sitter vi här igen och väntar på besiktning. Skulle köparen hoppa av har han till den 23:e på sig. Får vi en ledsam jul eller en bra julklapp?

Min mamma ringde. En knöl i bröstet. Punktion, mammografi och svar. Det ser inte bra ut. Fortsättning följer…

Kan vi inte bara få lite lugn & ro?
/Mia

2 Responses to Tuff höst/vinter

  1. Sandra skriver:

    Huvaligen vilken tuff höst ni har gått igenom…

    *kramar om*

    Håller verkligen tummarna för att det går vägen med husförsäljningen nu då!

    *kram*

Lämna en kommentar